Jag behöver ta hand om jobbsökande

Den som någon gång rekryterat på egen hand vet vilken omfattande administration det innebär att hantera och kommunicera med de som söker tjänsten. Det tar mycket tid i anspråk och kräver struktur. Särskilt om man vill göra det bättre än konkurrenterna! Här kan Kornboden erbjuda en smidig lösning. I vårt nätbaserade rekryteringsverktyg, som är ett av de bästa på marknaden, har du allt på ett ställe. Mejl, ansökningar, dokument – lätt att överskåda och arbeta med.

Verktyg som kompletterar ditt eget rekryteringsarbete

Att kommunicera med kandidaterna är en viktig del i rekryteringensprocessen, samtidigt som det ger dig en möjlighet att bygga varumärket. Det är här du lägger grunden för en bra relation, nu och i framtiden. Bemötandet speglar andan på ditt företag och hur ni hanterar er kommunikation i stort.

När du vill ha hjälp av oss

Om du känner att du inte har tid och resurser att sköta hela administrationen själv, kan vi hjälpa till. Kornboden tar då ansvar hela vägen och ser till att alla blir korrekt bemötta, både de som går vidare och inte. Vi håller kontakten från början till slut, bekräftar att ansökan kommit och informerar om när personen kan räkna med ett svar.

Därefter startar matchningsarbetet. Vi ställer kontrollfrågor om exempelvis ansvarområden, utveckling, kundrelationer. Här hjälper vi även kandidaterna att berätta om sig själva så att alla kompetenser blir tydliga. Då missar vi inga guldkorn på grund av luckor i ett cv. Om nya frågor eller förutsättningar kommer upp, som berör samtliga sökanden, går vi ut med förtydliganden och ser till att alla får chans att uppdatera sina cv:n eller omvärdera sin ansökan.

Målet är att få så många intressanta kandidater som möjligt. De som inte stämmer in på kravprofilen får veta det på ett bra sätt. Som kund kan du hela tiden följa hur ansökningar och urvalsarbetet fortskrider. Vi följer också upp kandidaternas upplevelse löpande genom frågor under processen.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till.