Från Dalarö till äventyret i Jämtland

Zackarias Jonsson är ekonomen som gjorde det han alltid drömt om. Efter studier och ett halvårs skidåkning i Kanada, bar det av norrut. Till skogen, friluftslivet – och jobbet i Östersund.

– Det här är något som alltid funnits i mina tankar. Jag har min pappas släkt i Skyttmon och har varit här uppe mycket på somrar och ledigheter. Så när jag var klar med gymnasium och universitet i Stockholm, och efter resan till Kanada, kändes det naturligt att flytta hit och börja söka jobb.

Första sommaren jobbade Zackarias i skogen. I oktober förra året sökte han jobbet på Kornboden som uthyrd ekonomikonsult.

– Det var ett läge där de behövde rekrytera någon med kort varsel. Hans-Olof Jonsson på Kornboden ringde på fredagen och efter helgen träffades vi första gången. Det gick väldigt fort och smidigt.

Bra sätt att bygga kontaktnät

Som inhyrd konsult på Almi Företagspartner jobbar han nu inom Låneadministrationen. Det är en banktjänst som bland annat innefattar kundtjänst, service och att förbereda lån.

– Jag trivs väldigt bra. Att jobba som konsult är en bra början för att skapa kontakter när man är ny i stan, som jag. Självklart hoppas jag att det så småningom leder till en fast anställning. Men på avdelningen är jag en i gänget. Här är jag med på julfester och kickoff:er, det som skiljer är att lönen kommer från Kornboden.

Hittills är Zackarias helnöjd med sin nya tillvaro och ångrar inte att han flyttat till Skyttmon som ligger ca sex mil nordöst om Östersund.

– Här finns allt som jag tycker om att göra, konstaterar Zackarias. Skidor, jakt, skoter – äventyret, helt enkelt.