Det ställs nya krav på dagens ledarskap

Det är nya tider nu. Den gamla auktoritära chefen som pekade med hela handen tappar, medan den coachande ledaren vinner mark. Vara tydlig med mål och visioner, ha förmåga att lyssna och vara tillgänglig är viktiga egenskaper för chefer som vill lyckas.

En bra chef idag är den som förstår att det är viktigt att omge sig med duktiga medarbetare, tar in dem i processen tidigt och leder gruppen genom ett coachande arbetssätt istället för med auktoritet, en stark ledningsgrupp är ofta en avgörande faktor för framgång.  Den nya generation medarbetare accepterar inte auktoritära ledare och toppstyrning, berättar Jens Olsson vid Kornboden i Sundsvall som själv arbetat i ledande befattningar och därefter jobbat med chefsrekrytering i många år.

Tänka på när du rekryterar en ledare

Det absolut viktigaste när du står i begrepp att rekrytera en ny ledare är att göra en väl genomarbetat behovsanalys och kravprofil. Då vet du vilken kompetens och vilka egenskaper tjänsten kräver.

Fundera också på om en ny medarbetare skulle kunna tillföra något extra, exempelvis i ledningsgruppen. Det kan vara kvaliteter som erfarenhet av förändringsprocesser, marknadsfrågor eller arbetsrätt. En klok chef rekryterar personer med kompetens som kompletterar den som redan finns på företaget, som en pusselbit. Vissa är rädda för konkurrens och anställer hellre någon som liknar sig själv, fast är lite sämre. En annan fälla är att man går på sin magkänsla och väljer någon som är supertrevlig. Men man anställer inte någon för att fika tillsammans, utan för att få ett kvalificerat arbete utfört.

Om det är en hög chef, vd eller liknande, är det styrelsen i företaget som gör kravprofilen.

Att hitta en bra toppchef är en speciell process som både kan vara lång och komplicerad.

De tänkbara kandidaterna letar oftast inte aktivt efter nya jobb, det har de inte tid med.

Då är det goda personliga kontakter och nätverk, dina egna eller rekryterarens, som avgör vilka kandidater du kan nå. När det kommer till referenstagning vill många kandidater inte berätta öppet att de sökt en annan tjänst, det kan vara svårt att få tillgång till referenser och detta måste hanteras varsamt i dialog med kandidaten.

Tips för dig som söker chefsjobb

Tänker du ta ett steg längre i karriären och söka ett chefsjobb för första gången är det några saker som är bra att ha med sig. Se till att ditt cv är relevant och att du berättar inte bara vad du gjort tidigare, utan var tydlig med vad du kan tillföra och bidra med framåt.

Självklart ska du också ha koll på din profil i sociala medier. Ryktet är oerhört viktigt, både i verkliga livet och på exempelvis Facebook. Tidigare var det ofta specialister som blev chefer. Så är det inte längre. I många fall spelar det mindre roll om du har branschvana, det finns ofta specialister på företagen som du kan luta dig mot. Så tveka inte att söka de jobb där du tror att du kan tillföra något. Det värsta som kan hända om du inte kommer vidare i processen är att du får nya kontaktytor för kommande chefsjobb.